Köpükten Maket Şelale Yapımı

Köpükten Maket Şelale Yapımı - welcome to the blog Minimalist Home Design, on this occasion we will discuss the information titled Köpükten Maket Şelale Yapımı as you are looking for, we have collect a lot of data to make this article so that you are satisfied with the information we convey, well please continue reading:

This is about : Köpükten Maket Şelale Yapımı
And this article : Köpükten Maket Şelale Yapımı

You can also see our article on:


Köpükten Maket Şelale Yapımı

Evin içinde, bahçenizde ya da balkonunuzda süs amaçlı bir şelale yapabilirsiniz. Hem suyun sesi hem de şelalenin renkli görüntüsü bulunduğu ortama farklılık katacaktır.



Gerekli Malzemeler;

2 kutu poliüretan köpük
1 adet sert strafor (inşaat malzemeleri satılan bir yerden temin ettim)
1kg silikonlu silinebilir subazlı boya
1 adet iç filtre kafa motoru
40cm uzunluğunda dış filtre borusu
Elyaf ve sünger
Silikon, tutkal, çekomastik, maket bıçağı

İlk olarak straforumuzu istediğimiz biçimde kesiyoruz ve parçaları tutkalla yapıştırıyoruz. Bu projede yuvarlak, köşeli ve üçgen hatlar tercih edildi.



























Sonra motorları yerine sabitliyoruz.




























Straforlardan parça parça kesip yapıştırarak raf yapıyoruz. Böylece istediğimiz katta bir şelalemiz olur.


























Şimdi sıra şekillendirmede. Bu bölüm biraz sabır, dikkat ve emek istiyor.Çünkü köpük hemen kurumuyor. Köpüğü kat kat ve yuvarlak görüntüler oluşturacak şekilde sıkıyoruz. Bir kat kurumadan öteki katı atmıyoruz. Dışarından bakıldığında bir taş görüntüsü elde etmeye çalışıyoruz. Daha sonra boyama kısmına geçiyoruz. Burada istediğiniz renk boyayı kullanabilirsiniz. İsterseniz gri, isterseniz beyaz, isterseniz araya yeşil renkler atabilirsiniz.Tamamen sizin zevkinize kalmış bir durum. Bu projede beyaz renk tercih edildi.
















Zevkinize göre içerisine akvaryum için kullanılan yapay bitkilerden koyup görüntüyü zenginleştirebilirsiniz.
















Yine isteğinize göre ikea, koçtaş gibi yapı marketlerde ya da elektrikçilerden edinebileceğiniz renkli şerit led ışıklar takabilirsiniz. Bu ışıkları mümkün mertebe suyun en az sıçradığı yerlerde kullanmanızda fayda var.

Ve şelalemiz hazır.




Articles Köpükten Maket Şelale Yapımı finished we discussed

A few of our information about the Köpükten Maket Şelale Yapımı, I hope that we submit article easy to understand

You've finished reading an article Köpükten Maket Şelale Yapımı and many articles about Minimalist Home Design in our blog this, please read it. and url link of this article is http://aboutthemaximalists.blogspot.com/2014/01/kopukten-maket-selale-yapm.html Hopefully discussion articles on could provide more knowledge about home design.

Tag :

0 Response to "Köpükten Maket Şelale Yapımı"

Post a Comment